Om oss

Historik

Det började med en vision om att kunna erbjuda kund en helhetslösning – en helentreprenad vid renoveringar och nybyggen. Att starta ett företag med gedigen kunskap och bredd inom bygg, måleri och plattsättning eftersom dessa yrkesuppdrag oftast avlöser varandra eller går hand i hand genom hela byggprocessen. Genom att erbjuda kunden en helhetslösning vill vi förenkla för och serva våra kunder med EN samordnande kontakt och massor med kunskap.

Som ett led i detta öppnades år 2007 Byggombutiken i Tranås AB.

Man kan säga att butiken är knutpunkten för våra olika verksamhetsområden. Här träffar vi våra kunder och erbjuder dem allt ifrån rådgivning till en pyts färg, måttbeställda kök eller en helt ny bostad. Butiken fungerar som en vanlig detaljhandel för färg och tapeter men även som en mötesplats och lite av ett showroom för de produkter och tjänster vi erbjuder dig som kund.

Byggombutiken i Tranås AB ägs och drivs av

Magnus Segerson startade som snickare i början av 1980 talet och har sedan 1994 varit egen företagare inom byggbranschen. 1996 köpte han sin första fastighet och efterhand har det blivit fler. Magnus var en av grundarna till Byggombutiken i Tranås AB som startades 2007.  Han har idag det övergripande ansvaret för Byggombutikens verksamhet och är också kontaktperson när det gäller måttbeställda kök och badrum.

Peter Linnér har arbetat som snickare sedan 1989 och startade eget byggföretag 1997. År 2011 blev Peter delägare i Byggombutiken i Tranås AB. Peter är arbetsledare för våra samtliga byggprojekt.

2013

Vi förvärvar Örnen Fastigheter AB och Storgatan 47 AB. Örnen Fastigheter AB består av fem fastigheter med cirka 80 hyreslägenheter samt cirka 15 lokaler centralt på Söder i Tranås. Storgatan 47 AB består av tre affärslokaler och en bostad. Fastigheten är belägen mitt på Tranås shoppinggata, Storgatan.

2014

Vi får ett förvaltningsuppdrag för Gamla Tranås AB och deras 21 hyresfastigheter med cirka 220 lägenheter samt ett fyrtiotal lokaler. Gamla Tranås AB ägs av Gamla Millenium LDT, med huvudkontor i Israel.

Vi förvärvar ytterligare tre fastigheter i bolaget Höken Fastigheter AB. Fastigheterna ligger på Söder i centrala Tranås och består av cirka 12 hyreslägenheter samt en tomt.

2015

Under september månad ändras ägandeförhållandena i bolagen knutna till Byggombutiken i Tranås AB.

1 oktober blir vi stolta ägare till anrika Wigénshuset i Tranås. En fastighet med många möjligheter och ett stort utbud av kommersiella lokaler.

I dagsläget är vi 15 anställda på företaget.

2016

Under hösten förvärvar vi fastigheten på Storgatan 35 i Tranås. Fastigheten huserar sedan många år tillbaka Hemtex AB samt består även av fyra bostadslägenheter och ytterligare en kommersiell lokal.

2017

Den 1 januari 2017 ändrades ägarförhållandena i den koncern där Byggombutiken i Tranås AB ingår. Tranås Bygg & Förvaltning AB samt MJ Måleri i Tranås AB ägs nu i sin helhet av Peter Linnér, som också fortfarande är delägare i Byggombutiken.

Företagen har dock fortsatt ett nära samarbete.